Φεστιβάλ ΠαλαιόχωραςΕτήσιο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ (κάθε Ιούνιο, διάρκειας 5-6 ημερών, με διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ), που αποσκοπεί στην παρουσίαση μιας δυναμικής επιλογής από Διεθνείς και Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, στην υπέροχη Παλαιόχωρα, στη Νοτιοδυτική Κρήτη.

Στόχος η καθιέρωση ενός ετήσιου σημείου συνάντησης για σκηνοθέτες, αλλά και Εκπροσώπους της Βιομηχανίας του Κινηματογράφου.

Το κοινό του φεστιβάλ αποτελείται από ένα επιλεγμένο σύνολο Κινηματογραφιστών, Βετεράνων της Βιομηχανίας του θεάματος, καθώς και από ντόπιους πολίτες, περιστασιακούς τουρίστες και τακτικούς επισκέπτες της περιοχής.

Με αυτή τη σκέψη, κύριο μέλημα είναι: ο προγραμματισμός ταινιών θεματικών επιλογών, ικανών να εξιστορήσουν Διεθνή Θέματα με,  ταυτόχρονα, ευρεία απήχηση στο κοινό.

Η Παλαιόχωρα είναι ο «Χαμένος Κόσμος», που χαρίζει το όνομά του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Τοποθετημένη σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, περιβαλλόμενη από τον ωκεανό και φωλιασμένη κάτω από τα βουνά, η πόλη είναι προσβάσιμη μέσω μιας γραφικής διαδρομής από τα Χανιά, στα βόρεια, κατά μήκος των Κρητικών βουνών, μέχρι τη Νοτιοδυτική Κρήτη.
Πολλοί που φτάνουν εδώ για πρώτη φορά δεν θέλουν να φύγουν, ενώ αρκετοί από αυτούς, δεν το κάνουν ποτέ!

Διευθύντρια Φεστιβάλ: Λίντα Κακγκουάιρ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ Παλαιόχωρας πατώντας εδώ

 

Κύλιση στην κορυφή